ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ

 

Η προεγχειρητική εκτίμηση για τις προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις γίνεται μία ή περισσότερες ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση και έχει ιδιαίτερη σημασία διότι καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις ιδιαιτερότητες και την τεχνική της αναισθησίας που απαιτείται για τον συγκεκριμένο ασθενή ως προς την συγκεκριμένη επέμβαση.

Ο αναισθησιολόγος, αφού ενημερωθεί από τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς, επισκέπτεται τον ασθενή, λαμβάνει το πλήρες ιατρικό ιστορικό του, ενημερώνεται για την φαρμακευτική του αγωγή και για το  αναισθησιολογικό ιστορικό του.

Κατά την προεγχειρητική εκτίμηση, ο αναισθησιολόγος μελετά τις εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις, ενώ κατά περίπτωση μπορεί να ζητήσει τη διενέργεια επιπλέον εξετάσεων ή και την γνωμοδότηση από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

Εξετάζει κλινικά τον ασθενή, τον ενημερώνει για την επικείμενη αναισθησία, την τεχνική της, τα οφέλη αλλά και τις πιθανές επιπλοκές της και είναι στη διάθεση του ασθενούς για να απαντήσει στα ερωτήματα ή τις ανησυχίες του.

Τέλος, παρέχει οδηγίες για την προετοιμασία του ασθενούς τόσο στον ίδιο όσο και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής.

Το Ιατρείο Προεγχειρητικής Εκτίμησης λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη08:00-15:00 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, 2ος όροφος, γραφείο 94

τηλέφωνα επικοινωνίας: 2413501351 για ραντεβού(Δευτέρα εώς Παρασκευή 08:00-15:00)